09 prosinca, 2005

Koncert 11.12.2005.

U katedrali Sv. Vida u nedjelju 11.12.2005. bit će duhovni koncert (na kojem ću i ja nastupati). Koncert će početi u 20 sati.


Uz zbor i soliste izvodit će se:

Antonin Dvorak: Misa u D-duru
Dušan Prašelj: Gloria (iz Mise ritmice latine) - uz puhački orkestar
Robert Haller: Gloria

Pozivam sve zainteresirane, pogotovo prijatelje, da uljepšaju koncert svojim prisustvom!

02 prosinca, 2005

Umro pater Mijo Horvat

Dana 30. studenog umro je pater Mijo Horvat, jedan od karizmatskih svećenika iz reda dominikanaca. Pokop će biti u subotu u 14 sati u Dubrovniku na groblju Danče (gdje je u samostanu proveo posljednje godine života). Pater Mijo, kako smo ga svi zvali, bio je svećenik u crkvi sv. Jeronima u Rijeci 25 godina.
Bavio se mladima i bio je jedan od prvih koji je organizirao iz Hrvatske odlaske na Taizé europske susrete mladih, pa i u sam Taizé. Bio je jako popularan među mladima i svi mladi su ga voljeli. Ti mladi (među kojima sam i ja) koji su ga poznavali i više nisu tako mladi (radi se o osobama s 25i više godina).
Svaki utorak u 20 sati pate Mijo je organizira susrete mladih u duhu Taizéa u samostanskoj kapelici u crkvi sv. Jeronima (u kapelici u kojoj se krstio Ivan pl. Zajc). Svi smo sudjelovali na tim susretima svaki utorak. Subotom je vodio vjeronauk za srednjoškolce. Vodio je večernje mise svaki dan. Nedjeljom je svirao i pjevao s nama na misi u 11.30 ujutro. Svirao je bas gitaru, el. gitaru, harmonij, a bio je i prvi koji je u crkvu uveo i bubnjeve!

U spomen na njega svi mladi grada Rijeke se pozivaju na Taizé molitvu za patera Mija koja će se održati ovaj utorak (6.12.2005.) u samostanskoj kapelici crkve sv. Jeronima u Rijeci. U istoj kapelici u kojoj nas je pater Mijo učio prvim Taizéovskim pjesmama.

Pokoj mu duši! Neka ti je laka zemlja.

Ostat ćeš nam zauvijek u sjećanju!

Posljednji pozdrav od tvojih ''patentiranih magaraca'' iz crkve sv. Jeronima iz Rijeke.

P.s. Pod Comments je otvorena knjiga žalosti.