16 studenoga, 2005

Marija Bistrica 12.11.2005.



Eto išao ja s PD ''Kamenjak'' iz Rijeke na Martinje u Zagorje.
Sa mnom su bili moja bolja polovica Maja & friends: Darko, Dino, Zvone i Sanja + ostali (cca. nas 50 u busu).
Prvi dan (12.11.) smo išli na obilaznicu '' Za dušu i tijele'' koja vodi po kletima i goricama oko Marije Bistrice. Prije polaska bacili smo pogled u crkvu Blažene Djevice Marije i oko nje. Poslije toga nas čekalo pješačenje od cca. 4 sata za kojih smo prošli nešto više od 13 km. Na početku staze nas dočekao gosp. Fulir (nije onaj iz filma ''Tko pjeva zlo ne misli'') i još jeden zagorec...e... Gospon Fulir je sam napravil šetnicu i nikom ni rekel da dela, e... a jedan dio je nazvao ''Stazica za špancir - gospon Fulir'' po filmu gore navedenom.
E, a stazica laganini, zbog toga malo i dosadna meni. Krenuli podno Kalvarije lijevo, uspinjući se po Kalvariji i skrenuli prema bregima. Usput smo imali i degustacije vina i štrukli. Po stazici razni šaljivi natpisi na drvenim pločama. Ima sveukupno 8 kontrolnih točaka od kojih se 1,6 i 8. dobiju kod PD u Mariji Bistrici.
Stigli u Mariju Bistricu predvečer i otišli busom na noćenje u plan.dom na Pokojcu.
Što vi mislite o toj šetnici? Da li je i vama dosadna?

4 komentara:

Anonimno kaže...

Meni nije bila uopce naporna! Bila je zanimljiva, pod time mislim na njezina prva dva dijela,i to zbog okruzenja, vinograda, klijeti i lijepe prirode, jer sam iz takvog kraja pa sam uzivala u svemu,i u blagodatima vina :) No onaj zadnji dio, tj.zadnja staza, zaboravih joj ime, mi je bila dosadna jer nije bilo zanimljivog krajolika, a i spustila se noc lagano. Svaka pohvala parku skulptura. U svakom slucaju, zanimljivo iskustvo i lijepo da netko pise o goricama na internetu!

Damirux kaže...

Meni je park skulptura fora i onaj križni put u Mariji Bistrici.

Anonimno kaže...

Eh, ja sam onaj krizni put prosla nekoliko puta, lijepo je. I fora je sto je po noci osvijetljeno.

Anonimno kaže...

Jedna ispravka, film se zvao "Tko pjeva zlo ne misli" Sad se idem tu kod Žnidaršića pogovarati o Abesiniji...