24 studenoga, 2005

Koncert na Srdočima! - Četvrtak, 24.11.2005.

Večeras imam koncert sa zborom na Srdočima (u onoj maloj crkvici kraj osnovne škole) u 19 sati. Ako netko tko nije iz Rijeke čita ovaj blog, neka zna da su Srdoči dio grada Rijeke. Tko želi nek dođe (prednost imaju obožavatelji klasike).
No, prije toga... Ovo je bila jedna od noći kad čovjek ne može nikako zaspati, slušam glazbicu s laptopa koji sam stavio pokraj kreveta, ali nikako zaspati.

Naišao sam na netu na zanimljiv putopis nekih domaćih ljudi po Škotskoj (ima predivnih pejzaža). Jako dobro napravljene web stranice. Ako želite pogledati kliknite OVDJE!

20 studenoga, 2005

Nedjelja - 20.11.2005.


Dignuo sam se kasno, pošto sam rano došao doma (čitaj: u jutarnje sate)...

Što ću ovdje danas napisati vidjet ćemo............. 8-)


Danas sam ostao doma, malo surfajući i gledajući dodjelu diskografske nagrade ''Porin'' na TV-u. Uglavnom fjaka....

Izlazak van! - Subota 22:15 sati


Konačno sam izašao iz svoje jazbine. Dogovorio sam se s Tomom i zvao Nerea, ali se on u međuvremenu dogovorio sa Sašom, pa sam mu rekao da ću se naći s Tomom u 22.15, te da ću mu javiti gdje smo. Tomo mi je rekao, kad smo se našli, da je zvao Jelenu i Lorenu. Lorena neće ići van, a Jelena da je već vani u River pubu s Igorom (njen prijatelj). Nakon toga smo išli na novootvoreni brod ''Arca Fiumana'', gdje se za razliku od ''Nine'' (gdje su cajke) puša rock glazba. Tamo smo bili do otprilike 1:00. Nakratko su nas posjetili Nereo i Saša. Nakon toga Jelena i Igor su otišli doma, a nas su autom ostavili na Jadranskom trgu (za one neupućene - to je trg ispred Riječke banke). Mi smo otišli prema Palachu i rekli su nam da se zatvara... Tomo je rekao izbacivaču da nas unutra čeka njegova frendica Sanja s društvom i nakon kratkog nagovaranja nas je pustio...
Nakon što smo u Palachu bili cca. 5 minuta krenuli smo s Tominim društvom prema Točki, usput se zadržavajući pred marketom na Žabici. Pošto su imali samo jedan auto pola nas je išlo pješke. U Točki se održavao Ri-Rock festival (festival amaterskih demo bandova). Trajao je 2 dana. Ušli smo besplatno, jer je već bilo kasno. Tamo smo se zadržali dosta i potom pješke doma Tomo i ja... tra-la-la... :-)

19 studenoga, 2005

Subota, 19.11.2005. - 2:58 sati

Nisam išao nikamo van. Kasnije navečer sam gledao samo TV i sad trenutno pričam s Majom na netu, dodajem članke na Wikipediju, surfam i sl.
Između 20-22 negdje sam čavrljao s Nereom preko Skype, u biti se dotipkivali (a je mi riječ) jer smo lijeni za čavrljanje... hehe...

Ima netko ideju što raditi, osim spavanja u ovo doba?
P.s. Na TV nema ništa zanimljivo...zijev....

18 studenoga, 2005

Petak 18.11.2005.

Danas je petak. Išao bih večeras malo van. Malo ću nazvati ekipu da vidim kakvo raspoloženje vlada za izlazak. Možda odem i do planinarskog društva (u subotu se ide u Bašku, pa na brdo iznad Baške kojemu zaboravih ime). Da li ću ići u Baški isto ne znam. Najavljivali su prognostičari olujnu buru. Vidjet ću još. Htio bih ići s ekipom, ali koliko sam dosad kontaktirao nitko nije raspoložen previše.

P.S. Večeras u Big Brother ulaze 2 nova člana.

Flora i fauna Hrvatske



Dva jako dobra, poučna i zanimljiva linka...

1. Kopački rit

2. Fauna.hr

17 studenoga, 2005

Fjaka ovaj četvrtak - Četvrtak, 17.11.2005.


Ovaj četvrtak fjaka. Vani zahladilo. Uglavnom dan mi prošao telefonirajući, čavrljajući s frendovima i sl.
Uobičajen dan...za provesti kod kuće...
Navečer malo interneta ne škodi.
Radio sam neke stranice na Wikipediji da malo doprinesem kulturi...
2:45 - Ne mogu spavati pa išao isprbavati ovaj avatar koga ću nazvati Planinko.

Probe pjevanja ponedjeljkom i srijedom - Srijeda, 16.11.2005.

A svake srijede i ponedjeljka u 20 sati imam probe pjevanja u zboru ''Ivan Matetić Ronjgov'' kojeg vodi maestro Dušan Prašelj.
Trenutno se pripremamo za koncerte 24.11. na Srdočima i 11.12. u katedrali Sv. Vida.
Eto, tako i ove srijede isto...

Brat Ulrich iz Taizéa - Utorak, 15.11.2005.




U utorak je došao u Rijeku brat Ulrich iz Taizéa (umjesto dosadašnjeg brata Richarda). Rođen u Munchenu (Njemačka). Držali smo molitve u Crkvi Uznesenja Marijina kraj Kosog tornja. Mladen (kojemu zahvaljujem na obavijesti), Verdon i ostala ekipa također bili tamo.
Otpjevali par Taizé pjesmica i tada je brat Ulrich nakon kratkog govora o njegovom putovanju po Hrvatskoj (rekao da je u Zagrebu bila puna katedrala) prikazao DVD o dosadašnjim susretima (najavljujući susret mladih u Milanu).
Vlč. Božić je rekao kako cijena hodočašća za ovu godinu je 60 eura za put+ 45 eura za participaciju u Milanu (hrana i gradski prijevoz).
Susret u Milanu traje od 28.12.2005. - 1.1.2006.

Idemo li?

''Lujčekova hiža'' i Grebengrad 13.11.2005.





E, a istu večer...e...smo otišli na feštu i spavanje u planinarski dom ''Lujčekova hiža'' na Pokojcu. Tamo smo prisustvovali fešti krštenja vina. Došel Sv.Martin biškup i krstil četvrtinu bocuna vina (3/4 smo popili čekajući njega). Svirali i pjevali do 2 ujutro.
Oko 1:30 se ugasila vatra u podrumu ukojem smo spavali i više je nismo mogli upaliti.
Pjevali smo uz raštimanu gitaru (ali 100% raštimanu), harmoniku i polurazbijenu trubu. Ali nakon određenih količina vinskih kupica sve je štimalo! ;-)
E... a Maja i ja smo spavali pokriveni nekim dekama (dok su ostali imali vreće), koje su nam dali. Uglavnom podrum je ostao suh...što se tiče vina i vatre.

Drugi dan ujutro smo krenuli na planinarenje prema Grebengradu. Podijelili smo se u tri grupe (treća grupa ostala u busu) i krenuli putem Grebengrada dvije grupe.
Prva grupa je dalje obišla cijelu obilaznicu Grebengrad-Čevo, dok smo Maja, Darko, Dino i ja ostali u drugoj grupi u planinarskom domu pod Grebengradom i nakon sat vremena se spustili po magluštini (u Rijeci bilo sunčano) prema busu.
Busom smo išli do Novog Marofa, gdje smo Dino i ja kupili za degustaciju Nikšičko pivo. Nakon kraćeg odsjedanja na kavici i kremšnitama tamo krenuli smo dalje busom prema Podevčevu čekati prvu grupu.
Prva grupa je došla blatnjikava jer su se spuštali s vrha Čevo po strmini i blatu (neki i proklizali koliko sam čuo).
Tamo su nas dočekali domaćini s štruklama, orehnjačom i vinom.
Poslije smo krenuli put Rijeke.
Maja je ostala u Zagrebu.

16 studenoga, 2005

Marija Bistrica 12.11.2005.



Eto išao ja s PD ''Kamenjak'' iz Rijeke na Martinje u Zagorje.
Sa mnom su bili moja bolja polovica Maja & friends: Darko, Dino, Zvone i Sanja + ostali (cca. nas 50 u busu).
Prvi dan (12.11.) smo išli na obilaznicu '' Za dušu i tijele'' koja vodi po kletima i goricama oko Marije Bistrice. Prije polaska bacili smo pogled u crkvu Blažene Djevice Marije i oko nje. Poslije toga nas čekalo pješačenje od cca. 4 sata za kojih smo prošli nešto više od 13 km. Na početku staze nas dočekao gosp. Fulir (nije onaj iz filma ''Tko pjeva zlo ne misli'') i još jeden zagorec...e... Gospon Fulir je sam napravil šetnicu i nikom ni rekel da dela, e... a jedan dio je nazvao ''Stazica za špancir - gospon Fulir'' po filmu gore navedenom.
E, a stazica laganini, zbog toga malo i dosadna meni. Krenuli podno Kalvarije lijevo, uspinjući se po Kalvariji i skrenuli prema bregima. Usput smo imali i degustacije vina i štrukli. Po stazici razni šaljivi natpisi na drvenim pločama. Ima sveukupno 8 kontrolnih točaka od kojih se 1,6 i 8. dobiju kod PD u Mariji Bistrici.
Stigli u Mariju Bistricu predvečer i otišli busom na noćenje u plan.dom na Pokojcu.
Što vi mislite o toj šetnici? Da li je i vama dosadna?